top of page
100667248_2882581161867949_4905121358070939648_n.jpg

Työpaja syksyllä 2023

Herkkyys ja tunnetaidot -työpaja 17.12.

 

Työpaja klo 12.30-14.30 (Täynnä),

jonoon voi ilmoittautua.

Marika Rosenborgin ja Eevi Vuoriston yhteinen työpaja, jossa tutustutaan tunteisiin ja tehdään yhdessä tehtäviä.  Hinta 50 euroa, jolla saa työpajan lisäksi Marikan ja Eevi Vuoriston 22.11. ilmestyvän Tunnekartta-kirjan.

Osoite Lohjantie 3 e 1, sisäänkäynti Inarintien puolelta talon takaa. Ovessa lukee Uuden elämän värit.

 

Ilmoittaudu työpajoihin

Tunnelukot ja erityisherkkyys -työpaja tulossa keväällä 2024.

Skeematerapeuttinen työpaja, jossa peilataan tunnelukkoja ja erityisherkkyyttä toisiinsa. Ryhmässä keskutellaan yhdessä ja pienryhmittäin. Hinta 65 euroa. Ryhmässä paikkoja kaksitoista.

9789524031400_Frontcover_final_D-nrfQO54Eh8b9560yEv4u.jpg
Marikan tarina

 

Olen kulkenut monien porttien läpi elämäni varrella, ahtaiden ja vaikeiden sekä suurien ja kirkkaiden, jokaiselta matkalta olen saanut haltuuni uusia taitoja, vahvaa luottamusta ja uskoa siihen, että elämä kyllä kantaa. Viime vuosien aikana olen tehnyt löytöjä, jotka ovat täydentäneet minäkuvaani ja antaneet minulle voimaa sekä vahvan kutsumuksen auttaa myös muita löytämään oman sisäisen vahvuutensa.

 

Tunteet ovat olleet turvani, kauhuni, nautintoni ja suruni. Ne ovat olleet toiveideni ja pelkojeni ilmentymä. Ne  ovat edistäneet, estäneet ja johdattaneet minua elämässäni. Niistä on ollut hyötyä ja haittaa ihmissuhteissani. Välillä ihmisten on ollut vaikea ymmärtää minua, välillä innostukseni taas on kantanut hienoa hedelmää, usein kaltaisteni seurassa. Vaikka tunteet ovat välillä olleet voimia, jotka ovat kaapanneet mukaansa kysymättä, niin ne ovat kantaneet myös vaikeiden aikojen yli.

 

Vahvoihin tunnekokemuksiini on usein liittynyt myös vahvaa intuitiota. Olen usein miettinyt, voisiko tunne-elämäni, kipuherkkyyteni ja tuntoaistini olla jotenkin yhteydessä siihen että osaan ennakoida asioita välillä pelottavan tarkasti. Kuin käsikirjoittaen elämääni etukäteen tai aistimalla mitä minulta odotetaan tai millaisia toiveita voisin toteuttaa. Olen nyt ymmärtänyt, että erityisherkkyys-ominaisuuteni  saa aikaan tämän ominaisuuteni, että  ikään kuin jatkuvasti pidän kirjaa mielessäni niin monista vaihtoehdoista, että joku lopulta aina osuu oikeaan ja tuntuu kuin ennalta arvatulta. Erityisherkät varmentavat, keräävät tietoa, ovat varuillaan ja tallentavat muistiin tapahtumia. Ihan itseltäänkin salaa, ainakin välillä.

 

Olen tehnyt aiemmassa elämässäni paljon itseäni vastaan. Olen puhunut itseäni ympäri vääriin ratkaisuihin. Pyrkinyt viihtymään paikoissa jotka ahdistavat, seurassa joka ei ole antanut minulle mitään. Suuri osa tapahtumista on liittynyt hyväksynnän etsimiseen ja tahtoon nähdä itsensä erilaisena kuin olen. Samalla olen pyrkinyt säätelemään tunteitani, jotka eivät ole päästäneet minua helpolla. Elaine Aronin kirja HSP Erityisherkkä ihminen kautta löysin selityksen käyttäytymiselleni. Sille, kuinka olen vuosia pienentänyt itseäni ja pelännyt palautetta, satuttanut itseäni toistuvasti ihmissuhteissani.

 

Mitä kaikkea olisinkaan jättänyt tekemättä jos olisin uskaltanut kuunnella itseäni? Mitä kaikkea olisin ehkä tehnyt, jos olisin osannut ohittaa epäilykseni ja luottanut itseeni paremmin? Toisaalta persoonallisuuspiirteen toisena puolena olen saanut suuren lahjan, kyvyn tuntea myös hyviä asioita väkevästi ja nauttia elämän lahjoista kokonaisvaltaisesti. En siksi kadu mitään, koska jokaisella askeleella, niin tunnen, on ollut tarkoitus ja nyt koen, että pystyn auttamaan itseni lisäksi myös muita, jotka ovat etsimässä itseään ja vahvuuksiaan. Mielenkiintoista kyllä, sanotaan että ihminen herkistyy vanhetessaan, vaikka ehdottomuus luonteenpiirteenä taitaakin väistyä ja esimerkiksi anteeksantamisesta tulee helpompaa.

 

Kaiken kokemani kautta minulla on nyt taito ja vahva kutsumus auttaa muita erityisherkkiä itsensä etsimisessä. Viitekehyksenäni minulla on tässä logoterapeuttinen ihmiskäsitys.

 

Suomen Erityisherkät perustettiin marraskuussa 2013. Tutustu sivustoon ja liity jäseneksi, jos se tuntuu hyvältä. Varsinkin jos käytät tunteidesi säätelyyn syömistä, päihteitä tai eristäytymistä, vähättelet itseäsi tai mietit jatkuvasti mitä muut sinusta miettivät.

 Lue lisää aiheesta

bottom of page