top of page
100667248_2882581161867949_4905121358070939648_n.jpg

Tunnetyöpajat 2024
 
Työpajatyöskentely on edullista ja vaikuttavaa, pääset Marikan ohjaukseen ja tapaamaan samoista teemoista kiinnostuneita ihmisiä.

Logoterapeuttinen muutostyöpaja 21.4.
Sinulle, joka etsit uutta suuntaa ja tarkoitusta.
Lue lisää logoterapiasta >>
(Vahvistunut, mukaan mahtuu vielä.)Erityisherkkyys ja tunnesäätely 28.4.
Sinulle, joka olet pulassa tunnesäätelysi kanssa ja tunnistat oman erityisherkkyytesi.
Lue lisää erityisherkkyydestä >>
(Vahvistunut, mukaan mahtuu vielä)


Tunnelukot ja erityisherkkyys 19.5.
Skeematerapian ja erityisherkkyyden rajapintoja tutkiville.
Lue lisää tunnelukkojen ja erityisherkkyyden rajapinnoista >>


Tunnesäätely parisuhteessa 2.6. 
Oletko vaikeuksissa tunteiden kanssa? Lähde oppimaan parempia säätelykeinoja.

Lue lisää tunnesäätelystä >>

Kellonaika 12-14.
Paikka Lohjantie 3 e 1, Vallila, Helsinki
Paikkoja on 10 per ryhmä.
Sisältää kahvi- ja teetarjoilun.
Työpajojen hinta on 60 euroa. Jos osallistut enempään kuin yhteen hinta on 50 euroa per tilaisuus.Varaus on sitova ja sen voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen, jolloin työpaja vahvistuu  ja jolloin se myös laskutetaan.
 

Marikan tarina

 

Olen kulkenut monien porttien läpi elämäni varrella, ahtaiden ja vaikeiden sekä suurien ja kirkkaiden, jokaiselta matkalta olen saanut haltuuni uusia taitoja, vahvaa luottamusta ja uskoa siihen, että elämä kyllä kantaa. Viime vuosien aikana olen tehnyt löytöjä, jotka ovat täydentäneet minäkuvaani ja antaneet minulle voimaa sekä vahvan kutsumuksen auttaa myös muita löytämään oman sisäisen vahvuutensa.

 

Tunteet ovat olleet turvani, kauhuni, nautintoni ja suruni. Ne ovat olleet toiveideni ja pelkojeni ilmentymä. Ne  ovat edistäneet, estäneet ja johdattaneet minua elämässäni. Niistä on ollut hyötyä ja haittaa ihmissuhteissani. Välillä ihmisten on ollut vaikea ymmärtää minua, välillä innostukseni taas on kantanut hienoa hedelmää, usein kaltaisteni seurassa. Vaikka tunteet ovat välillä olleet voimia, jotka ovat kaapanneet mukaansa kysymättä, niin ne ovat kantaneet myös vaikeiden aikojen yli.

 

Vahvoihin tunnekokemuksiini on usein liittynyt myös vahvaa intuitiota. Olen usein miettinyt, voisiko tunne-elämäni, kipuherkkyyteni ja tuntoaistini olla jotenkin yhteydessä siihen että osaan ennakoida asioita välillä pelottavan tarkasti. Kuin käsikirjoittaen elämääni etukäteen tai aistimalla mitä minulta odotetaan tai millaisia toiveita voisin toteuttaa. Olen nyt ymmärtänyt, että erityisherkkyys-ominaisuuteni  saa aikaan tämän ominaisuuteni, että  ikään kuin jatkuvasti pidän kirjaa mielessäni niin monista vaihtoehdoista, että joku lopulta aina osuu oikeaan ja tuntuu kuin ennalta arvatulta. Erityisherkät varmentavat, keräävät tietoa, ovat varuillaan ja tallentavat muistiin tapahtumia. Ihan itseltäänkin salaa, ainakin välillä.

 

Olen tehnyt aiemmassa elämässäni paljon itseäni vastaan. Olen puhunut itseäni ympäri vääriin ratkaisuihin. Pyrkinyt viihtymään paikoissa jotka ahdistavat, seurassa joka ei ole antanut minulle mitään. Suuri osa tapahtumista on liittynyt hyväksynnän etsimiseen ja tahtoon nähdä itsensä erilaisena kuin olen. Samalla olen pyrkinyt säätelemään tunteitani, jotka eivät ole päästäneet minua helpolla. Elaine Aronin kirja HSP Erityisherkkä ihminen kautta löysin selityksen käyttäytymiselleni. Sille, kuinka olen vuosia pienentänyt itseäni ja pelännyt palautetta, satuttanut itseäni toistuvasti ihmissuhteissani.

 

Mitä kaikkea olisinkaan jättänyt tekemättä jos olisin uskaltanut kuunnella itseäni? Mitä kaikkea olisin ehkä tehnyt, jos olisin osannut ohittaa epäilykseni ja luottanut itseeni paremmin? Toisaalta persoonallisuuspiirteen toisena puolena olen saanut suuren lahjan, kyvyn tuntea myös hyviä asioita väkevästi ja nauttia elämän lahjoista kokonaisvaltaisesti. En siksi kadu mitään, koska jokaisella askeleella, niin tunnen, on ollut tarkoitus ja nyt koen, että pystyn auttamaan itseni lisäksi myös muita, jotka ovat etsimässä itseään ja vahvuuksiaan. Mielenkiintoista kyllä, sanotaan että ihminen herkistyy vanhetessaan, vaikka ehdottomuus luonteenpiirteenä taitaakin väistyä ja esimerkiksi anteeksantamisesta tulee helpompaa.

 

Kaiken kokemani kautta minulla on nyt taito ja vahva kutsumus auttaa muita erityisherkkiä itsensä etsimisessä. Viitekehyksenäni minulla on tässä logoterapeuttinen ihmiskäsitys.

 

Suomen Erityisherkät perustettiin marraskuussa 2013. Tutustu sivustoon ja liity jäseneksi, jos se tuntuu hyvältä. Varsinkin jos käytät tunteidesi säätelyyn syömistä, päihteitä tai eristäytymistä, vähättelet itseäsi tai mietit jatkuvasti mitä muut sinusta miettivät.

 Lue lisää aiheesta

bottom of page