top of page

Miksi eroseminaari?

Kun rakkaussuhde päättyy, jää taakse yksi aikakausi, mutta avautuu uuden elämän mahdollisuus. Suru, viha, kipu, katkeruus ja häpeä vaihtavat paikkojaan kehossa ja mielessä tehden tilaa uudelle elämälle, uusiutuvalle itsetunnolle, itsensä rakastamiselle ja ymmärrykselle.

Tällainen matka voi olla haastava yksin, eivätkä ystävät aina jaksa raivata tätä polkua kanssasi. Silloin osallistuminen eroseminaariin voi olla vapauttava kokemus. Saat ohjaajan kahdenkymmenen vuoden kokemuksen ja ammattitaidon sekä vertaisryhmän tuen käyttöösi.

 

Johtoajatukseni on: Ihminen täydentyy itsensä kautta - mutta kasvaa toisen rinnalla.

 

→ Lue eroseminaarin käyneiden palautteita

Voisitko olla itsesi paras ystävä?
fuu-j-r2nJPbEYuSQ-unsplash.jpg

Parisuhteen päättyminen on kriisi. Suomalainen eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden vertaistuen avulla käsitellä eroon liittyviä tunteita. Seminaariin voi osallistua, jos ero on takana tai harkinnassa.

Seminaari on oppimisprosessi, jossa pääpaino on tutustumisessa omaan itseen. Suomalaisessa roseminaarissa  (ent. Fisherin eroseminaari) on selkeä rakenne ja ohjelma jokaista tapaamiskertaa varten, lisäksi siihen kuuluu kotitehtäviä.

Parhaimmillaan seminaarista seuraa parempi itsetuntemus, jonka varassa on turvallisempaa jatkaa eteenpäin. Ero kääntyy maailmanlopun tunnelmista uuden elämän mahdollisuudeksi.

Oppikirjana käytämme Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus , kun suhteesi päättyy tai vaihtoehtoisesti Marianne Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa. Kirja pitää hankkia itse.  Stolbown kirja löytyy myös e-kirjana.  

Pääasia ettet jää yksin

Vaikea elämäntilanne saa ihmisen helposti eristäytymään. Yksin koettuna tilanne näyttää kuitenkin toivottomammalta kuin se on. Ajatusten jakaminen auttaa suhteuttamaan kriisiä tuomalla siihen uusia näkökulmia.

 

Jos et pääse osallistumaan eroseminaariin, lue kirjani Sinä selviät kyllä - Erovuoden matkaopas (Otava 2018) ja tee siinä olevia tehtäviä. Voit myös hakea tukihenkilön avuksesi, löydät heitä vaikka Eroneuvo-keskuksen kautta.

Kenelle eroseminaari ei sovi?

Samalle kurssille ei voi osallistua ex-puolison kanssa, mutta on hyvin suotavaa että entinen kumppani etsii oman ryhmänsä.

 

→ Muita ryhmään osallistumisen

bottom of page