Marika Rosenborg

Seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija

Olen vetänyt eroseminaareja ja työskennellyt eronneiden kanssa vuodesta 2003 alkaen. Vertaistuen kehittämisestä ja ohjaamisesta minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus. Olen työskennellyt

mm. vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa toimimalla sopeutumisvalmennuskurssien johtajana ja luennoitsijana sekä kehittänyt vertaistukitoimintaa sydän-, näkövammais- ja perhejärjestöissä.

Olen tehnyt terveysviestintää useiden vuosien ajan ja kirjoitan säännöllisesti  artikkeleita, kirjoja ja blogeja koskien ihmissuhteita, mielenterveyttä ja vuorovaikutusta.

Erityisherkkyys ja siihen liittyvä haasteellisuus on tuttua asiakastyöni ja omakohtaisten kokemuksieni kautta. Olen HSP Suomi ry:n hallituksen jäsen.

→ Tutustu Marikan eroryhmiin​​

Tutustu Marikan muihin palveluihin

Marika on myös suosittu kouluttaja

Tausta

Olen helsinkiläinen terapeutti, eroasiantuntija ja tietokirjaillija. Minulla on 18 vuoden kokemus eroauttamisesta.
 

Eroseminaarivetäjäkoulutuksen hankin vuonna 2003 psykologi Kari Kiianmaan koulutuksessa. Lisäksi olen suorittanut Kiianmaan työtä jatkavan Marianna Stolbown eroryhmävetäjien päivityskoulutuksen 2013-2014 ja olen näin osa uuden sukupolven eroryhmien vetäjäjoukkoa. Malli tunnetaan nimellä Suomalainen eroseminaari.

Olen kirjoittanut kirjat Te selviätte kyllä - Mahdolllisuuksien parisuhde (2020). Uusperheen käsikirja (2019 yhdessä Tarja Törmäsen kanssa), Sinä selviät kyllä - Erovuoden matkaopas (2018) ja Lasten oppeja äideille yhdessä muiden Hidasta elämää -kirjoittajien kanssa (2018). Tilaa kirja omistuskirjoituksella täältä >>
 

Kouluttaudun jatkuvasti työni ohella, tässä merkittävimmät käymäni ja käynnissä olevat koulutukseni.

2021 Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot meneillään 04/21-12/21, Alfa Partners

2020 valmistuin Mindfulness CMIF -ohjaajaksi Suomen Mindfulness-instituutissa.
2020 valmistuin seksuaaliterapeutiksi Sexpossa.

2019 valmistuin skeema-terapeutiksi Kimmo Takasen koulutuksessa.​
2018 valmistuin seksuaalineuvojaksi Sexpossa.
​2017 valmistuin Solmuja parisuhteessa ®-menetelmän parisuhdeneuvojaksi Parisuhdekeskus Katajan koulutuksessa.
2013 suoritin Logoterapian perusopinnot Suomen Logoterapiainstituutissa.​​

Glassarvisual-12.jpg
  • Instagram
  • Black Facebook Icon
"Meissä jokaisessa on mahdollisuuksia, jotka odottavat tulla näkyviksi"

Tai ota yhteyttä.

marika.rosenborg@gmail.com
Opastan sinua mielelläni.

Lähtökohtani

Uskon että ihmisen tulisi olla itse tärkein ystävänsä. Tämän suhteen toimivuuteen perustuvat myös muut ihmissuhteet. Kun on onnellinen itsessään, ei etsi elämän tarkoitusta muista, vaan jokainen ihmissuhteemme vain rikastaa meitä entisestään. Itsetuntemusta voi kehittää ja itsetunto on uusiutuva luonnonvara. Rakkautta voi kokea yhdessä, mutta myös yksin.

Menetelmien perusta

Kurssini,  ryhmäni ja yksityisvastaanottoni ovat kasvumatkoja ja niiden menetelmät perustuvat yli kahdenkymmenen vuoden asiakaskokemuksiini, laaja-alaiseen tutkimustietoon ja opiskelemiini menetelmiin.  Pitkä urani terveysviestijänä on vahvistanut kykyäni seuloa olennainen epäolennaisesta. Omien elämänkokemusteni kautta tuon kohtaamiseen kokemustietoa.

Maailma on enemmän kuin näemme ja meissä itsessämme on mahdollisuuksia, jotka odottavat tulla näkyviksi.  Tärkeintä minulle työssäni on asiakkaan arvostava kohtaaminen, yhteys ja siitä syntyvät oivallukset.

​​

Marika ottaa vastaan Uuden elämän värit -terapiatalossa Vallilassa, Tampereella kerran kuussa (tiedustelut sähköpostilla) ja etänä.