top of page

Marika Rosenborg

Terapeutti ja tietokirjailija

Olen vetänyt eroseminaareja ja työskennellyt eronneiden kanssa vuodesta 2003 alkaen. Vertaistuen kehittämisestä ja ohjaamisesta minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus. Olen työskennellyt

mm. vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa toimimalla sopeutumisvalmennuskurssien johtajana ja luennoitsijana sekä kehittänyt vertaistukitoimintaa sydän-, näkövammais- ja perhejärjestöissä.

Olen tehnyt terveysviestintää useiden vuosien ajan ja kirjoitan säännöllisesti  artikkeleita, kirjoja ja blogeja koskien ihmissuhteita, mielenterveyttä ja vuorovaikutusta.

Erityisherkkyys ja siihen liittyvä haasteellisuus on tuttua asiakastyöni ja omakohtaisten kokemuksieni kautta. Olen HSP Suomi ry:n hallituksen jäsen.

→ Tutustu Marikan eroryhmiin​​

Tutustu Marikan muihin palveluihin

Marika on myös suosittu kouluttaja

Tausta

Olen helsinkiläinen terapeutti, eroasiantuntija ja tietokirjailija. Minulla on 20 vuoden kokemus eroauttamisesta.
 

Eroseminaarivetäjäkoulutuksen hankin vuonna 2003 psykologi Kari Kiianmaan koulutuksessa. Lisäksi olen suorittanut Kiianmaan työtä jatkavan Marianna Stolbown eroryhmävetäjien päivityskoulutuksen 2013-2014 ja olen näin osa uuden sukupolven eroryhmien vetäjäjoukkoa. Malli tunnetaan nimellä Suomalainen eroseminaari.

Olen kirjoittanut kirjat Luopumisen kauneus -Kirja hellittämisestä ja hyväksymisestä (2022) Te selviätte kyllä - Mahdolllisuuksien parisuhde (2020). Uusperheen käsikirja (2019 yhdessä Tarja Törmäsen kanssa), Sinä selviät kyllä - Erovuoden matkaopas (2018) ja Lasten oppeja äideille yhdessä muiden Hidasta elämää -kirjoittajien kanssa (2018). Tilaa kirja omistuskirjoituksella täältä >>


Olen käynyt kaksi pitkää omaa psykoterapiaprosessiani läpi. Toinen psykodynaamisena ja toinen KKT-työskentelynä.  Lisäksi käyn säännöllisesti työnohjauksessa.

Kouluttaudun jatkuvasti työni ohella, tässä merkittävimmät koulutukseni.

 

2022 Paripsykoterapian täydennyskoulutus, Vuorovaikutusprosessien tutkimuskeskus 
2022 Psykoterapeuttiset valmiudet, Alfa Partners

2021 DKT-perusteet ja taitoalueet, Living Skills 

2020 Mindfulness CMIF -ohjaaja, Suomen Mindfulness-instituutti
2020 Seksuaaliterapeutti, Sexpo

2019 Skeema-terapeutti, Mentores
2018 Seksuaalineuvoja, Sexpo.
​2017 Solmuja parisuhteessa ®-menetelmän parisuhdeneuvoja, Parisuhdekeskus Kataja
2013 Logoterapian perusopinnot Suomen Logoterapiainstituutti

Marika-Rosenborg-highres-1.jpg
kansi_luopumisenkauneus_v06 (2).jpg
  • Instagram
  • Black Facebook Icon
"Meissä jokaisessa on mahdollisuuksia, jotka odottavat tulla näkyviksi"
Lähtökohtani

Uskon että ihmisen tulisi olla itse tärkein ystävänsä. Tämän suhteen toimivuuteen perustuvat myös muut ihmissuhteet. Kun on onnellinen itsessään, ei etsi elämän tarkoitusta muista, vaan jokainen ihmissuhteemme vain rikastaa meitä entisestään. Itsetuntemusta voi kehittää ja itsetunto on uusiutuva luonnonvara. Rakkautta voi kokea yhdessä, mutta myös yksin.

Tai ota yhteyttä.

marika.rosenborg@gmail.com
 

Menetelmien perusta

Kurssini,  ryhmäni ja yksityisvastaanottoni ovat kasvumatkoja ja niiden menetelmät perustuvat yli kahdenkymmenen vuoden asiakaskokemuksiini, laaja-alaiseen tutkimustietoon ja opiskelemiini menetelmiin.  Pitkä urani terveysviestijänä on vahvistanut kykyäni seuloa olennainen epäolennaisesta. Omien elämänkokemusteni kautta tuon kohtaamiseen kokemustietoa.

Maailma on enemmän kuin näemme ja meissä itsessämme on mahdollisuuksia, jotka odottavat tulla näkyviksi.  Tärkeintä minulle työssäni on asiakkaan arvostava kohtaaminen, yhteys ja siitä syntyvät oivallukset.

​​

Marika ottaa vastaan Uuden elämän värit -terapiatalossa Vallilassa, Tampereella (tiedustelut sähköpostilla) sekä etänä.
 

bottom of page