top of page

Tunnetaitojen valmennusryhmät

Marika Rosenborgin ohjaamat tunneryhmät perustuvat dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) ja hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) menetelmiin. Ryhmässä opittuja asioita otetaan käyttöön ryhmäkertojen välillä kotitehtävien avulla. Näitä taitoja ovat mm. tietoinen läsnäolo, ahdingonsieto-, tunnesäätely- ja vuorovaikutustaidot.

Ryhmässä oppiminen on innostavaa ja vahvistavaa. Se on myös kustannustehokas tapa oppia itsestään asioita, koska tuntihinta on paljon matalampi kuin yksilövastaanotolla.


 

Syksyn perusryhmä
(Seitsemän paikkaa vapaana)

Sunnuntaina 3.11. klo 11-13
Sunnuntaina 10.11. klo 11-13
Keskiviikkona 13.11. klo 17.30-19.30
Keskiviikkona 20.11. klo 17.30-19.30
Keskiviikkona 27.11. klo 17.30-19.30
Keskiviikkona 4.12. klo 17.30-19.30
Keskiviikkona 11.12. klo 17.30-19.30
Keskiviikkona 18.12. klo 17.30-19.30
→ Ilmoittaudu
Jatkoryhmä
(Kahdeksan paikkaa vapaana)

 
Seuraava kahdeksan viikon tunnetaitojen jatkoryhmä
aloittaa 20.8. tiistaisin klo 17.30-19.30 kokoontuvana ryhmänä jatkuen 22.10. saakka. Sopii perusryhmän käyneille ja henkilöille, joilla on jo kokemusta jonkin verran mindfulness-harjoittelusta. Viikoilla 38 ja 42 ei ole tapaamista.
→ Ilmoittaudu
 

→ Lue Marikan kirjoitus tunnesäätelystä

ILLAN OHJELMAN RAKENNE

Klo 17.30 Aloituspiiri, päivän alustus ja mindfulness-harjoitus

Klo 18.00 Pienryhmissä kotitehtäväpurku ja tauko

Klo 18.45. Päivän teematyöskentely ja kotitehtäväohjeistus

Klo 19.00 Päivän yhteinen loppukierros ja toinen mindfulnessharjoitus

Klo 19.30 Kotiin

Marikalla on 20 vuoden kokemus asiakastyöstä ja ryhmien vetämisestä. Hän kuuluu HSP Suomi ry:n hallitukseen ja pitää vastaanottoa Helsingin Vallilassa ja Tampereella. Kurssin hinta on 400,00 euroa ja voit maksaa sen halutessasi myös useammassa erässä. Hinta sisältää ohjauksen, Tunnekarttakirjan, Puhutaan tunteista -kortit, materiaalin, välipalan ja kotitehtävät.

 

Palautetta aiemmilta kursseilta

Kevään 2022 Tunnetaitojen valmennuksen pilottiryhmän osallistujat antoivat lämmintä ja kannustavaa palautetta, Jokainen kertoi edistyneensä omissa tavoitteissaan. Mainintoja saivat itsemyötätunnon lisääntyminen, ahdistuneisuuden tunteen kanssa pärjääminen, tuomitsevuuden väheneminen omaa itseä ja muita kohtaan, reaktiivisuuden väheneminen, anteeksantamisen taidon kehittyminen ja

suhtautumisen muutos omia negatiivisia ajatuksia kohtaan.


Taitovalmennusryhmä koostuu kahdeksasta kahden tunnin tapaamisesta.

Jokaisen kerran alussa tehdään tietoisen hyväksyvän läsnäolon harjoitus, jonka jälkeen käsitellään päivän teemaa ja puretaan kotitehtävät pienryhmissä. Kurssiin sisältyy kotitehtäviä.

Huomaathan

Osallistujilla on hyvä olla valmiuksia jakamaan ajatuksiaan ryhmäläisten kanssa. Pienryhmätyöskentelyä on joka kerta 40 minuutin ajan. Kotitehtävien tekeminen on myös oleellinen osa kurssia eli sitouduthan siihenkin. Näin saat parhaan irti kurssistamme.

Jatkoryhmä - Yhdessä tunnetaitavammaksi
Jatkoryhmä on tarkoitettu perusryhmän käyneille tai muilla tavoilla tunnesäätelyyn jo aiemmin perehtyneille. Kaikki ryhmät toteutuvat ainoastaan läsnäoloryhminä Vallilassa. Ainoa poikkeus on jos ohjaaja sairastuu, jolloin aikataulun turvaamiseksi tapaaminen siirtyy Zoomiin.


Jatkoryhmä on sinulle, joka olet käynyt perusryhmän tai jolla on jo kokemusta läsnäoloharjoituksista.

Ryhmässä tutkitaan läsnäoloa ja omia tunnetaitoja yhdessä ja pienryhmissä. Joka kerta on myös puolen tunnin pituinen meditaatio. Tässä ryhmässä keskitytään erityisesti aisteihin ja niiden kautta virittäytymiseen, jota havainnoimme myös läsnäoloharjoituksissa. Monelle herkälle ihmiselle aistien kautta tuleva informaatio on jatkuva kuormituksen aihe, mutta onneksi voimme opetella säätelemään myös sen vaikutusta itseemme.

Hinta 400 euroa, johon kuuluu

 


Ryhmä toteutuu kuudella ja siihen otetaan enintään kymmenen.  Ryhmän voi perua veloituksetta kaksi viikkoa aiemmin (varausmaksua ei palauteta)  ja se vahvistuu viimeistään viikkoa ennen alkua.

Voit ilmoittautua perus- tai jatkoryhmään.
 
Glassarvisual-2.jpg
Puhutaan_tunteista_kortit_Sanna_Wikstrom_Marika_Rosenborg_kansi.png
bottom of page