top of page

Valinta-vertaistukiryhmä

Vertaistuen ja terapeutin tuella myönteiseen seksuaalisuuteen

Pakonomainen seksikäyttäytyminen (eli ns. seksiriippuvuus) uhkaa hyvinvointia ja voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia henkilölle itselleen ja tämän lähipiirille. Pakonomaisesta seksikäyttäytymisestä voi olla kyse, jos mikä tahansa seksiin liittyvä toiminta tuntuu siltä, että omaa käyttäytymistä ei pysty hallitsemaan, vaikka se aiheuttaa toistuvasti ongelmia.

Seksiriippuvuudesta voit lukea lisää täältä

Miehille suunnattu Valinta-ryhmä tarjoaa ymmärrystä pakonomaisen seksikäyttäytymisen taustasyihin, käytännönläheisiä työkaluja käyttäytymisen hallintaan sekä ryhmän ja vetäjien tuen toipumiseen ja uuden elämän aloittamiseen. Kevään 2023 ryhmässä on 2 vetäjää; seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi ja seksuaalineuvoja ja vertaisohjaaja Vilppu Kiljunen.

Ryhmä kokoontuu 10 kertaa; Yhdeksän 2.5 tunnin tapaamista ja 1 kerta on 4- 5 tunnin mittainen. Pidemmän kerran pituus määräytyy ryhmän koon mukaan. Pidemmällä kerralla käymme läpi jokaisen ryhmäläisen oman elämäntarinan.

Ryhmään kuuluu myös seurantakerta 2 kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Kaikki ryhmäläiset haastatellaan puhelimitse ennen ryhmän alkamista. 

Hinta yhteensä 600 € (sis. alv. 24%). Hintaan kuuluu alkuhaastattelu, ryhmätapaamiset, seurantakerta, Koukussa seksiin- kirja ja ryhmässä jaettava materiaali. Ryhmästä maksetaan 100 € varausmaksu, joka laskutetaan ennen ryhmän alkamista. Varausmaksu vähennetään ryhmän kokonaishinnasta. Ryhmä on mahdollista peruuttaa maksutta (varausmaksua ei palauteta) 2 vkoa ennen ryhmän alkamista. Tämän jälkeen peritään ryhmän hinta kokonaisuudessaan. Osallistumismaksun voi maksaa myös kahdessa erässä.

Ryhmä käynnistyy mikäli siihen osallistuu vähintään 5 henkilöä. Osallistujille ilmoitetaan viimeistään 2 viikkoa ennen ryhmän alkamista, toteutuuko se.

Ryhmässä käsitellään seuraavia teemoja:

 • Pakonomaisen käyttäytymisen taustasyyt ja oman tilanteen ymmärtäminen

 • Laukaisevien tekijöiden tunnistaminen ja hallitseminen

 • Riippuvuuskehä ja menetelmiä kehän pysäyttämiseen

 • Ongelmallisen seksikäyttäytymisen vaikutus parisuhteeseen

 • Retkahdusten estomenetelmät riippuvuudesta toipumiseen

 • Myönteinen seksuaalisuus

 • Oma elämäntarina ja pakonomaisuuden kehittyminen

 • Arvotyöskentely

 • Tulevaisuuden tavoitteet ja tasapainoinen elämä
   

Seuraava ryhmä alkaa tammikuussa 2024.

Ryhmämenetelmä on kehitetty Isossa-Britanniassa (The Hall Recovery Course, Laurel Centre.) Ryhmämenetelmää on käytetty Iso-Britanniassa tuloksekkaasti jo vuosien ajan. Ryhmän vetäjä Karoliina Vuohtoniemi on koulutettu seksiriippuvuusterapeutti ja hän on käynyt perehtymässä ryhmämenetelmään Iso-Britanniassa. Toisena vetäjänä ryhmässä toimii  seksuaalineuvoja Vilppu Kiljunen. Vilppu on koulutukseltaan taiteen maisteri ja opiskelee logoterapian jatko-opintoja. Vilppu on osallistunut Valinta-ryhmään ja tuo ryhmään arvokkaan vertaisen näkökulman seksiriippuvuudesta toipumisessa. Valinta-ryhmä on sovellettu alkuperäisestä ryhmämenetelmästä joten se ei vastaa täysin The Hall Recovery Coursen muotoa.

→ Tutustu alkuperäiseen ryhmään

Lue lisää Karoliinasta

→ Ilmoittaudu ryhmään

 

Lisätietoja: karoliina.vuohtoniemi@gmail.com

Glassarvisual-9.jpg
bottom of page