VALINTA-ryhmä  miehille

 

Pakonomainen seksikäyttäytyminen (eli ns. seksiriippuvuus) uhkaa hyvinvointia ja voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia henkilölle itselleen ja tämän lähipiirille. Pakonomaisesta seksikäyttäytymisestä voi olla kyse, jos mikä tahansa seksiin liittyvä toiminta tuntuu siltä, että omaa käyttäytymistä ei pysty hallitsemaan, vaikka se aiheuttaa toistuvasti ongelmia.

Miehille suunnattu Valinta-ryhmä tarjoaa ymmärrystä pakonomaisen seksikäyttäytymisen taustasyihin, käytännönläheisiä työkaluja käyttäytymisen hallintaan sekä ryhmän ja vetäjän tuen toipumiseen ja uuden elämän aloittamiseen.

Ryhmä kokoontuu 9 kertaa ; Seitsemän 2:n tunnin tapaamista ja 1 kerta on 4- 5 tunnin mittainen. Pidemmän kerran pituus määräytyy ryhmän koon mukaan. Pidemmällä kerralla käymme läpi jokaisen ryhmäläisen oman elämäntarinan.

Ryhmään kuuluu myös seurantakerta 3 kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Kaikki ryhmäläiset haastatellaan puhelimitse/ videoyhteyden välityksellä ennen ryhmän alkamista.

Hinta yhteensä 400€ (sis. alv. 24%). Hintaan kuuluu alkuhaastattelu, ryhmätapaamiset, seurantakerta, Koukussa seksiin- kirja ja ryhmässä jaettava materiaali. Ryhmästä maksetaan 50€ varausmaksu, joka laskutetaan ennen ryhmän alkamista.

Ryhmä käynnistyy mikäli siihen osallistuu vähintään 5 henkilöä. Osallistujille ilmoitetaan viimeistään 2 viikkoa ennen ryhmän alkamista, toteutuuko se.

Ryhmässä käsitellään seuraavia teemoja:

 • Pakonomaisen käyttäytymisen taustasyyt ja oman tilanteen ymmärtäminen

 • Laukaisevien tekijöiden tunnistaminen ja hallitseminen

 • Riippuvuuskehä ja menetelmiä kehän pysäyttämiseen

 • Ongelmallisen seksikäyttäytymisen vaikutus parisuhteeseen

 • Retkahdusten estomenetelmät riippuvuudesta toipumiseen

 • Myönteinen seksuaalisuus

 • Oma elämäntarina ja pakonomaisuuden kehittyminen

 • Arvotyöskentely

 • Tulevaisuuden tavoitteet ja tasapainoinen elämä

   

Ryhmä kokoontuu torstaisin (poikkeuksena 1 pidempi ryhmäkerta joka on lauantaina) klo 18-20 Helsingin Vallilassa. Tarkka osoite ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Seurantakerran ajankohta sovitaan ryhmäläisten kesken.

Ryhmämenetelmä on kehitetty Isossa-Britanniassa (The Hall Recovery Course, Laurel Centre.) Ryhmämenetelmää on käytetty Isossa-Britanniassa tuloksekkaasti jo vuosien ajan. Voit tutustua alkuperäiseen ryhmään täällä >> https://thelaurelcentre.co.uk/sex-addiction-recovery-courses

Ryhmän vetäjänä toimii erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Sex Addiction Counsellor Karoliina Vuohtoniemi.

Karoliina on suomentanut Paula Hallin teoksen Koukussa seksiin – opas seksiriippuvuudesta toipumiseen (Bazar 2019) ja hän on työskennellyt pitkään pakonomaisen seksikäyttäytymisen parissa. Karoliina on perehtynyt Isossa-Britanniassa The Hall Recovery Course -ryhmämenetelmään. Karoliinalla on vuosien kokemus ryhmien ohjaamisesta. Terapeuttina Karoliina on lempeä, jämäkkä, kannustava ja tukea antava.

 

Tapaamiskerrat:

11.2, 18.2, 4.3, 11.3, 20.3, 25.3, 8.4, 15.4

 

Korona-tilanne: Mikäli koronarajoitukset muuttuvat, tullaan ryhmä joko siirtämään tai järjestämään etänä Zoomin välityksellä. Ryhmätilassa huomioidaan turvavälit ja tilanteen vaatiessa käytämme maskia.

Tarvittaessa ryhmäläiset voivat jatkaa Karoliinan yksilöterapia-asiakkaana ryhmän jälkeen alennetuun hintaan 70e/ 60min.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään;  Karoliina Vuohtoniemi, karoliina.vuohtoniemi@gmail.com