Kokemus

Olen vetänyt eroseminaareja ja työskennellyt eronneiden kanssa

vuodesta 2003 alkaen. Vertaistuen kehittämisestä ja ohjaamisesta

minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus. Olen  työskennellyt mm. vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa toimimalla sopeutumisvalmennuskurssien johtajana ja luennoitsijana sekä

kehittänyt vertaistukitoimintaa sydän-, näkövammais- ja perhejärjestöissä.

Olen tehnyt terveysviestintää useiden vuosien ajan ja kirjoitan säännöllisesti artikkeleita ja blogeja koskien ihmissuhteita, mielenterveyttä ja vuorovaikutusta.

 

Erityisherkkyys ja siihen liittyvä haasteellisuus on tuttua asiakastyöni ja omakohtaisten kokemuksieni kautta. Kuulun HSP Suomi ry:n
asiantuntijapaneliin ja olen yhdistyksen hallituksen jäsen.

Tutustu Marikan eroryhmiin ja muihin palveluihin täällä >>

Tausta 

Olen helsinkiläinen terapeutti , eroasiantuntija ja tietokirjaillija.

Eroseminaarivetäjäkoulutuksen hankin vuonna 2003 psykologi Kari Kiianmaan koulutuksessa. Lisäksi olen suorittanut Kiianmaan työtä jatkavan Marianna Stolbown eroryhmävetäjien päivityskoulutuksen 2013-2014 ja olen näin osa uuden sukupolven eroryhmien vetäjäjoukkoa. Malli tunnetaan nimellä Suomalainen eroseminaari.

Olen kirjoittanut kirjat Te selviätte kyllä - Mahdolisuuksien parisuhde (2020). Uusperheen käsikirja (2019 yhdessä Tarja Törmäsen kanssa), Sinä selviät kyllä - Erovuoden matkaopas (2018) ja Lasten oppeja äideille yhdessä muiden Hidasta elämää -kirjoittajien kanssa (2018).

Vuonna 2020 valmistuin Mindfulness CMIF -ohjaajaksi.

Vuonna 2020 valmistuin  seksuaaliterapeutiksi  Sexpossa.

Vuonna 2019 valmistuin skeema-terapeutiksi Kimmo Takasen koulutuksessa.

Vuonna 2018 valmistuin Sexpon koulutuksessa seksuaalineuvojaksi.

Vuonna 2017 valmistuin Parisuhdekeskus Katajan koulutuksessa Solmuja parisuhteessa ®-menetelmän parisuhdeneuvojaksi.

Vuonna 2013 suoritin Logoterapian perusopinnot Suomen Logoterapiainstituutissa

Meissä jokaisessa on mahdollisuuksia, jotka odottavat tulla näkyviksi

 

Lähtökohtani

Uskon että ihmisen tulisi olla itse tärkein ystävänsä. Tämän suhteen toimivuuteen perustuvat myös muut ihmissuhteet. Kun on onnellinen itsessään, ei etsi elämän tarkoitusta muista, vaan jokainen ihmissuhteemme vain rikastaa meitä entisestään. Itsetuntemusta voi kehittää ja itsetunto on uusiutuva luonnonvara. Rakkautta voi kokea yhdessä, mutta myös yksin.

Menetelmien perusta

Kurssini,  ryhmäni ja yksityisvastaanottoni ovat kasvumatkoja ja niiden menetelmät perustuvat yli kahdenkymmenen vuoden asiakaskokemuksiini, laaja-alaiseen tutkimustietoon sekä logoterapian viitekehykseen.  Pitkä urani terveysviestijänä on vahvistanut kykyäni seuloa olennainen epäolennaisesta. Omien elämänkokemusteni kautta tuon kohtaamiseen kokemustietoa.

 

Maailma on enemmän kuin näemme ja meissä itsessämme on mahdollisuuksia, jotka odottavat tulla näkyviksi.  Tärkeintä minulle työssäni on asiakkaan arvostava kohtaaminen, yhteys ja siitä syntyvät oivallukset.

 

Marika ottaa vastaan Uuden elämän värit -terapiatalossa Vallilassa. Aikoja voit varata täältä >>